arrow_drop_up arrow_drop_down

School 7 Den Helder

digitale innovatie voor een wereldkampioen

Monumentaal en digitaal

Toen duidelijk werd dat Kopgroep bibliotheken uit Den Helder zou gaan verhuizen werd ik gevraagd om aan boord te komen. Een boeiend proces van digitale innovatie startte met een inspiratie workshop voor het leiderschapsteam. Aansluitend werd er onder mijn leiding plannen gemaakt voor de digitale innovatie in de nieuwe locatie. De nieuwe locatie betrof een monumentale school die verbouwd moest gaan worden. De Helderse woningstichting werkte hierin samen met architect Marcel van der Veer uit Rotterdam, met creative guide Aat Vos als sparringpartner. Een Digitectuur team - met daarin onder andere installateur Ewald - vertaalde de ontwikkelde digitale strategie met alle betrokkenen naar de inpassing van digitale instrumenten in het geheel.

Aanpak

De digitale instrumenten binnen School 7 worden gebruikt voor het informeren van bezoekers / ondersteunen van bewegwijzering / het faciliteren van groepen / presenteren van erfgoed  / aanbrengen van sfeer accenten / vermaken van kinderen. 

Kenmerken

  • narrowcasting-netwerk
  • interactieve trap
  • theatervoorziening
  • retro TV players
  • digitale kijkbox
  • digitale posters
  • multitouch applicatie
  • speelvoorzieningen 

Hieronder een video-impressie van het het openingsfeest in 2017. Met daarin een glansrol voor onze zoon Karst en dochter Brecht die samen met burgemeester Schuiling de openingshandeling mochten verzorgen. Vanaf 5:28 geeft Alex een toelichting op enkele onderdelen.In 2017 werd Kopgroep Bibliotheken met School 7 uitgeroepen tot beste bibliotheek van Nederland. Met als klapper in 2018 de uitverkiezing tot beste bibliotheek ter wereld! Een prachtig resultaat waar wij als digitectuur ook apetrots zijn. Directeur bestuurder Jacinta Krimp zegt hierover in relatie tot digitectuur:


Digitectuur heeft ons geholpen bij het succesvol inzetten van digitale innovaties in School 7. Zo heeft Digitectuur bijgedragen aan onze uitverkiezing tot beste bibliotheek van de wereld.

Jacinta Krimp - directeur bestuurder Kopgroep / Den Helder

Wil jij digitaal ook strategisch inzetten?